آموزشآموزش بلاکچین

بلاکچین blockchain چیست؟

بلاکچین blockchain چیست؟

بلاکچین یک پایگاه داده یا دفترکل توزیع ‌شده است که بین گره های شبکه یک کامپیوتر به اشتراک گذاشته میشود.

فناوری بلاکچین تراکنش ‌های رمزنگاری را ثبت و تأیید می‌کند، درست مانند یک دفترکل. بلاکچین اطلاعات مربوط به خرید، فروش یا تبادل رمز ارز را جمع ‌آوری و ذخیره می‌کند.

درواقع بلاکچین یک دفترکل مشترک و تغییرناپذیر است که فرآیند ثبت تراکنش ‌ها و پیگیری دارایی ‌ها را در یک شبکه تجاری تسهیل می‌کند.

یک دارایی میتواند خانه، خودرو، پول نقد، زمین و… باشد. عملا هر چیزی که ارزش داشته باشد را میتوان در شبکه بلاکچین مبادله کرد، که باعث کاهش ریسک و هزینه ها میشود.

با فناوری بلاکچین، هر تراکنش یا قطعه ‌ای از داده‌ ها به صورت یک بلوک ذخیره می‌شود. سپس این بلوک به زنجیره موجود از بلوک‌ ها اضافه میشود تا یک تصویر زمانی از تمامی فعالیت ‌ها ایجاد کند. بلاکچین ایمن و شفاف است، بنابراین هر بلوک غیرقابل تغییر و قابل مشاهده برای همگان است.

رمز ارزهایی مانند بیت ‌کوین و اتریوم توسط فناوری‌ ای به نام بلاکچین قدرت میگیرند.

بلاکچین یک فناوری برای توسعه دفتر کل توزیع‌شده است، در حالی که بیت کوین یک شبکه بلاکچینی و ارز دیجیتالی بر بستر این شبکه است.

از زمان معرفی بیت ‌کوین در سال 2009، استفاده از بلاکچین از طریق ایجاد رمز ارزهای مختلف، برنامه‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi)، توکن‌ های غیرقابل تعویض (NFT) و قراردادهای هوشمند، به شدت گسترش یافته است.

لیست تراکنش های موجود در بلاکچین برای تمامی رمزارزها ضروری است زیرا امکان پرداخت بین افرادی که حتی یکدیگر را نمیشناسند را فراهم میکند. فناوری بلاکچین کاربرد هایی فراتر از رمزارز  نیز دارد. برای مثال از بلاکچین برای تحقیقات پزشکی هم میتوان استفاده کرد.

بلاکچین blockchain چیست؟
بلاکچین blockchain چیست؟
بلاکچین چگونه کار میکند؟

برای اینکه یک بلاک به بلاکچین اضافه شود 4 اتفاق رخ میدهد: شروع معامله یا تراکنش، تایید تراکنش، ذخیره معامله و اضافه شدن بلاک به بلاکچین از طریق هش.

از مزایای بلاکچین میتوان به دقت آن، کاهش هزینه ها با بلاکچین، غیرمتمرکز بودن، تراکنش های خصوصی، تراکنش های امن و شفافیت اشاره کرد.

برای اطلاعات بیشتر در رابطه با مزایا و معایب بلاکچین به مقاله بلاکچین;درک پتانسیل های این فناوری دیجیتال رجوع کنید.

بلاکچین ها انواع مختلفی دارند و به 4 دسته تقسیم میشوند، بلاکچین عمومی ، خصوصی ، هیبریدی و بلاکچین کنسرسیومی.

به طور کلی بلاکچین یک شبکه غیرمتمرکز است که انجام تراکنش ها را ایمن کرده و به حریم خصوصی کاربران و شفافیت داده ها کمک میکند. با اینکه بلاکچین به واسطه ی ارز های دیجیتال و بیت کوین شناخته شده اما موارد استفاده آن فقط به دنیای کریپتو ختم نمیشود و کاربرد آن نیز روز به روز در حال گسترش است.

سهام:

پست های اخیر

2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *