اخباراخبار بلاکچین

60٪ اقتصاد کامبوج در چنگال کلاهبرداران کریپتویی

60٪ اقتصاد کامبوج در چنگال کلاهبرداران کریپتویی

مقامات ارشد کامبوج به شبکه کلاهبرداری ۱۹ میلیارد دلاری کریپتو متهم شدند

با گسترش اقتصاد کلاهبرداری در کامبوج، گزارش جدیدی پرده از واقعیت های تلخی برمی دارد؛ اینکه ابزارهای کریپتویی و همراهی مقامات دولتی، این کشور را به مرکز جهانی استثمار نیروی کار و جرایم مالی غیرقابل ردیابی تبدیل کرده اند.

بر اساس گزارشی که گروه مبارزه با قاچاق انسان Humanity Research Consultancy (به اختصار HRC) در تاریخ ۱۶ مه منتشر کرده، برخی از مقامات بلندپایه دولت کامبوج به شبکه ای گسترده از کلاهبرداری مبتنی بر رمزارزها مرتبط هستند.

شبکه ای که گفته می شود سالانه تا ۱۹ میلیارد دلار درآمد دارد.

در این گزارش که عنوان آن «سیاست ها و الگوهای جنایت فراملی حمایت شده توسط دولت کامبوج به عنوان تهدیدی جهانی» است، اعضای بلندپایه حکومت کامبوج به تسهیل و بهره برداری از یک اقتصاد فریبکارانه بین المللی مبتنی بر کار اجباری و ارزهای دیجیتال غیرقابل رهگیری متهم شده اند.

60٪ اقتصاد کامبوج در چنگال کلاهبرداران کریپتویی
60٪ اقتصاد کامبوج در چنگال کلاهبرداران کریپتویی

اقتصاد کلاهبرداری کریپتویی؛ سهمی برابر با ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی کامبوج

گزارش HRC گروه Huione را به عنوان زیرساخت مرکزی این صنعت فریبکار معرفی می کند؛ صنعتی که آن را «یکپارچه عمودی» توصیف کرده و مدعی است اکنون تقریباً ۶۰٪ تولید ناخالص داخلی کامبوج را تشکیل می دهد.

این گروه شامل پلتفرم هایی است که میلیاردها دلار پول غیرقانونی را جابه جا می کنند، آن هم با استفاده از نیروی کار قاچاق شده و شبکه های مبتنی بر رمزارز برای دور زدن نظارت های مالی.

جیکوب سیمز، نویسنده این گزارش و پژوهشگر مهمان مرکز آسیای دانشگاه هاروارد، می نویسد:
«کامبوج احتمالاً در سال ۲۰۲۵ به قطب جهانی کلاهبرداری های فرامرزی نسل جدید تبدیل شده است.»
او همچنین دولت کامبوج را متهم می کند که به صورت «سیستماتیک و پنهان» از این فعالیت ها پشتیبانی می کند.

در کانون این اتهامات، پلتفرم Huione Guarantee قرار دارد؛ پلتفرمی مبتنی بر تلگرام برای ایجاد تراکنش های امانی که طبق اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، از سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۴ میلیارد دلار رمزارز را پردازش کرده است.

گفته می شود هون تو، پسرعموی نخست وزیر فعلی کامبوج، عضو هیئت مدیره گروه Huione است.

همچنین گزارش HRC از ساک سوخا، معاون نخست وزیر و وزیر کشور کامبوج، به عنوان یکی از سرمایه گذاران اصلی در یکی از بزرگ ترین کمپ های کلاهبرداری این کشور نام می برد. مقامات دولتی تاکنون واکنشی به این ادعاها نشان نداده اند.

تمرکز عملیات کلاهبرداری به مناطق روستایی منتقل شده است

یافته های این گزارش مشابه گزارش ماه گذشته است که درباره گسترش عملیات کلاهبرداری جنوب شرق آسیا به سطح جهانی هشدار داده بود.

به گفته HRC، شبکه های جنایتکارانه اکنون از شهرهای ساحلی مانند سیهانوک ویل و پایتخت پنوم پن خارج شده و به استان های روستایی مانند کوه کنگ و پورسات منتقل شده اند، جایی که از سال ۲۰۲۲ کمپ های جدید کلاهبرداری راه اندازی شده اند.

نقش کریپتو در گسترش کلاهبرداری های دیجیتال

در گزارش آمده است که رمزارزها نقش کلیدی در گسترش این عملیات دارند. بر اساس تحلیل های شرکت بلاک چین Elliptic، گروه Huione حتی استیبل کوین اختصاصی خود را نیز راه اندازی کرده تا بتواند پرداخت های غیرقانونی را بدون نیاز به سیستم بانکی سنتی انجام دهد.

این ابزارها باعث رشد گسترده کلاهبرداری هایی مانند سرمایه گذاری تقلبی در کریپتو و «کلاهبرداری خوک چرانی» (Pig Butchering) شده اند.

هم پوشانی خطرناک تکنولوژی، قدرت سیاسی و جرم سازمان یافته

گزارش HRC تصویری نگران کننده از درهم تنیدگی فناوری رمزارز، قدرت سیاسی و جرایم سازمان یافته در اقتصاد کامبوج ارائه می دهد؛ موضوعی که نگرانی جامعه جهانی نسبت به رشد کنترل نشده کمپ های کلاهبرداری و جرایم مالی دیجیتال را دوچندان کرده است.

هشدار سازمان ملل درباره سیستم های رمزارزی سفارشی برای پولشویی

شبکه کلاهبرداری رمزارزی مرتبط با مقامات کامبوج، تنها بخشی از یک عملیات بزرگ تر و در حال رشد در سراسر آسیای جنوب شرقی و فراتر از آن است. این موضوع در گزارش جدید دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) نیز مطرح شده است.

بر اساس گزارش، باندهای جنایتکار اکنون صرفاً از پلتفرم های کریپتویی موجود استفاده نمی کنند، بلکه در حال ایجاد اکوسیستم های اختصاصی خود شامل صرافی، استیبل کوین، اپلیکیشن های قمار و حتی شبکه های بلاک چین هستند.

یکی از نمونه های شاخص، پلتفرم Huione Guarantee مستقر در کامبوج است که به تازگی نام خود را به Haowang تغییر داده است.

سازمان ملل اعلام کرده این پلتفرم از سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۴ میلیارد دلار رمزارز پردازش کرده و حدود یک میلیون کاربر دارد. همچنین اکنون بلاک چین اختصاصی به نام Xone Chain، صرافی، استیبل کوین و حتی کارت اعتباری ویزای خود را راه اندازی کرده است که از فوریه ۲۰۲۵ در دسترس قرار گرفته است.

گسترش کلاهبرداری ها از آسیا به آفریقا و آمریکای لاتین

این فعالیت ها اغلب با کار اجباری و کمپ های صنعتی در کشورهایی مانند کامبوج، لائوس و میانمار پشتیبانی می شوند؛ جایی که ابزارهای هوش مصنوعی و بلاک چین برای اجرای حملات فیشینگ، کلاهبرداری های سرمایه گذاری و طرح های خوک چرانی استفاده می شوند.

با افزایش فشار نهادهای نظارتی، این شبکه ها به آفریقا و آمریکای لاتین نیز گسترش پیدا کرده اند.

طبق گزارش پلتفرم امنیت بلاک چین Immunefi، تنها در سه ماه اول سال ۲۰۲۵، بازار کریپتو در ۳۹ حادثه، بیش از ۱.۶ میلیارد دلار ضرر متحمل شده است که نشان دهنده وسعت و خطرناک بودن این اکوسیستم مجرمانه در حال رشد است.

بیشتر بخوانید: باگ 223 میلیون دلاری در Cetus

سهام:

پست های اخیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *