پاکستان ۲۰۰۰ مگاوات برق مازاد را به استخراج بیت کوین و توسعه هوش مصنوعی اختصاص داد.
در تازه ترین اقدام برای توسعه اقتصاد دیجیتال، دولت پاکستان تصمیم گرفته است تا ۲۰۰۰ مگاوات برق مازاد خود را به صورت اختصاصی به استخراج بیت کوین و ایجاد مراکز هوش مصنوعی اختصاص دهد. این گام مهم با هدف جذب سرمایه گذاری خارجی و ایجاد فرصت های شغلی در حوزه فناوری های نوین برداشته شده است.
طبق گزارشی که در تاریخ ۲۵ می توسط شبکه خبری محلی 24NewsHD منتشر شده، این طرح بخشی از برنامه بزرگ تر تحول دیجیتال است که با حمایت وزارت دارایی و رهبری شورای کریپتو پاکستان اجرا می شود. در فاز نخست، تمرکز بر استفاده از برق مازاد برای توسعه زیرساخت های هوش مصنوعی و استخراج ارزهای دیجیتال خواهد بود.
وزیر دارایی، محمد اورنگ زیب، ضمن اشاره به مزایای اقتصادی این تصمیم، اعلام کرده که انتظار می رود با جذب میلیاردها دلار سرمایه گذاری خارجی، فرصت های شغلی پیشرفته در سراسر کشور ایجاد شود. فاز دوم پروژه نیز به استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر برای فعالیت های استخراج اختصاص خواهد داشت تا توسعه پایدار و مسئولیت زیست محیطی تضمین شود.
مشوق های مالیاتی جدید برای جذب سرمایه گذاران خارجی در پاکستان
گزارش ها نشان می دهد که شرکت های بین المللی فعال در حوزه استخراج بیت کوین و هوش مصنوعی توجه ویژه ای به بازار پاکستان دارند و در ماه های اخیر هیئت های متعددی برای بررسی همکاری های احتمالی به این کشور سفر کرده اند.
برای تشویق سرمایه گذاری، وزارت دارایی بسته ای شامل معافیت های مالیاتی ویژه برای مراکز هوش مصنوعی و همچنین معافیت گمرکی برای استخراج کنندگان بیت کوین را معرفی کرده است. بیلال بن ثاقب، مدیرعامل شورای کریپتو پاکستان، این اقدامات را نقطه عطفی در رشد اقتصاد دیجیتال کشور توصیف کرده و بر اهمیت شفافیت و قوانین منسجم برای تبدیل پاکستان به بازیگری کلیدی در بازارهای جهانی کریپتو و هوش مصنوعی تاکید کرده است.
نکته جالب توجه این است که پیشنهاد استفاده از برق مازاد برای استخراج بیت کوین اولین بار در جلسه افتتاحیه شورای کریپتو پاکستان در مارس ۲۰۲۴ مطرح شده بود. این جلسه با حضور مسئولان ارشد بانک مرکزی، کمیسیون بورس و اوراق بهادار و دیگر مقامات برگزار شد.
ایجاد «سازمان دارایی دیجیتال پاکستان» برای تنظیم بازار کریپتو و بلاکچین
در ادامه روند توسعه زیرساخت های فناوری، وزارت دارایی پاکستان در ۲۱ می از تأسیس یک نهاد نظارتی جدید به نام «سازمان دارایی دیجیتال پاکستان» (PDAA) خبر داد. این سازمان مسئول صدور مجوز و نظارت بر فعالیت های مرتبط با صرافی ها، کیف پول ها، پلتفرم های توکنیزه، استیبل کوین ها و برنامه های مالی غیرمتمرکز خواهد بود.
از وظایف کلیدی PDAA می توان به توکنیزه کردن دارایی های ملی و بدهی های دولتی، بهره برداری کنترل شده از برق مازاد کشور برای استخراج بیت کوین و حمایت از استارتاپ ها در توسعه پروژه های بلاکچینی اشاره کرد.
پاکستان در جمع ۱۰ کشور برتر پذیرش ارز دیجیتال در جهان
طبق گزارش شاخص پذیرش کریپتو سال ۲۰۲۴ که توسط شرکت Chainalysis منتشر شده، پاکستان با رتبه نهم، یکی از سریع ترین کشورهای پذیرنده ارزهای دیجیتال به شمار می رود. رشد قوی در حوزه خرده فروشی و افزایش تراکنش ها در پلتفرم های متمرکز از دلایل این موفقیت است.
همچنین داده های آماری سایت Statista پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۲۵ بیش از ۲۷ میلیون نفر از جمعیت ۲۴۷ میلیونی پاکستان، کاربر فعال حوزه کریپتو خواهند بود که نشان دهنده پتانسیل عظیم بازار این کشور در زمینه ارزهای دیجیتال است.
بیشتر بخوانید: کاهش سلطه اتریوم در دیفای؛ رشد سولانا و رقبا
[…] بیشتر بخوانید: پاکستان؛ پیشرو در برق مازاد برای استخراج بیت کوین و هوش… […]